'

Atunci Cand Marimea Conteaza

Atunci Cand Marimea Conteaza

Nu putem nega faptul ca de multe ori oscilam intre diferitele dimensiuni de pizza. Cateodata avem apetitul mai mare si simtim nevoia de a-l potoli cu o pizza generoasa, iar alteori alegem sa comandam una mica mai mult de dragul socializari.Insa, pretul este si el deosebit de important. In timp ce unele restaurante practica preturi simbolice pentru pizza de dimensiuni mari pentru a stimula clientii sa comande in cantitati mai mari, altii mentin o proportie corecta intre pret si cantitate. De cate ori nu te-ai aflat in situatia de a comanda o pizza mare doar pentru ca diferenta de pret intre aceasta si cea mjlocie era insignifianta?

Pizza este un fel de mancare deosebit de gustos si foarte popular pe care adesea il alegem pentru a ne potoli foamea fie daca ne aflam intr-un restaurant clasic sau daca alegem sa comandam la birou. De obicei pizza se regaseste in  trei dimensiuni: mica, mijlocie si mare. Cea mica are un diametru de 26 cm si poate de cele mai multe ori sa sature o persoana, avand surprinzatoarea suprafata de 530 cm. Da, putin peste jumatate de metru! O pizza medie are diamentru de 32 cm si este recomandata pentru 2 persoane, masurand 803 cm. Iar pizza mare are de obicei un diametru de 40 cm si este pentru 4 persoane, masurand o suprafata de 1256 cm- de aici i se si trage numele de „pizza la metru”. In concluzie, pizza este un preparat care te invita la socializare avand marimea direct corelata cu numarul de persoane care o pot imparti, iar in ceea ce priveste suprafata sa: 300-500 de cm ar trebui sa fie suficient pentru a-l potoli chiar si pe cel mai pofiticios  gurmand. Insa ratiunea rar isi face simtita prezenta atunci cand ochii nostri poposesc asupra meniurilor care prezinta preturi si oferte greu de refuzat pentru cantitati considerabile de pizza, chiar daca nu avem cu cine o imparti. Cine ar putea refuza o pizza mijlocie cand diferenta dintre  aceasta si cea mica este de doar cativa lei?

Totusi trebuie sa stim ca fiecare restaurant  in parte se adreseaza anumitor tipuri de consumatori cu obiceiuri de consum specifice si de aici rezulta politica sa de pret. Sunt restaurante care pastreaza o proportie exacta intre dimensiunea pizzei si pretul sau  fiind hotarate sa ofere clientilor exact cat au nevoie la un pret corect, restaurante precum Trenta Pizza, Pizzicato si Speed Pizza unde  o pizza mica este 11 lei, iar una mijlocie este 19 lei. Livrare pizza se adreseaza clientilor care obisnuiesc sa manance impreuna cu colegii, prietenii sau familia si cauta sa cumpere cantitati mari la un pret mai mic. Pentru acestia este foarte important sa gaseasca restaurante precum Fabio Pizza si Pizza Colosseum unde pot face economii considerabile comandand varianta cea mai mare de pizza.